Ga naar de inhoud

SBNL steunt landschap en natuur in twee provincies

Het SBNL Natuurfonds in Leersum bestemt opnieuw geld voor financiële ondersteuning aan natuur- en landschapsprojecten in Gelderland en Overijssel. Wie in 2024 een bijzonder project begint op het gebied van biodiversiteit, landschaps- of natuurbeheer en een financieel zetje in de rug kan gebruiken, kan bij het fonds terecht.

“Wij helpen particuliere eigenaren van landgoederen en natuurterreinen, Agrarische Natuurverenigingen en andere organisaties op het gebied van natuur- en landschapsbeheer om hun ambities waar te maken in het veld”, aldus een woordvoerder. “Nieuwe aanvragers maken extra kans en we vinden het een pre als vrijwilligers worden betrokken bij de verwezenlijking. Voor toekenning moet het project blijvend effect hebben op het landschap en aansluiten bij een bestaande behoefte. Ook dient het te voldoen aan de projectcriteria, zoals beschreven op onze website”.

Negen keer eerder

Al negen keer eerder keerde het SBNL Natuurfonds geld uit aan in totaal 91 kleine en grote projecten in de twee provincies. Bijvoorbeeld aan de Stichting Dorp en Landschap Bommelwaard die meidoornhagen herstelt in de uiterwaard en de initiatiefgroep Hof van Twente, die met het toegekende bedrag een drone aanschaft ter versterking van flora en fauna in haar gebied.

Geïnteresseerden kunnen tot 10 oktober 2023 bij het SBNL Natuurfonds een aanvraag indienen via de website.

SBNL en zijn fondsen

Het SBNL Natuurfonds geeft financiële ondersteuning aan landschapsherstel en natuurontwikkeling op particulier grondgebied. Dat doet het vanuit verschillende fondsen, waaronder het Van Hemertfonds en het Fonds West-Gelderland. Daarnaast beschikt het over meerdere fondsen van waaruit praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek wordt ondersteund. SBNL Natuurfonds is door de belastingdienst erkend als een ANBI-stichting.

Informatie op www.sbnlnatuurfonds.nl of via sbnl@sbnlnatuurfonds.nl
of bel naar: 0318 57 83 57.

Foto: Tuinderij het Struykgewas te Scherpenzeel ontving 1.650 euro uit het Fonds West Gelderland waar als onderdeel van het herstel van historische elementen in de Overtuin de meidoornhaag en hoogstam appelbomen worden terug gebracht.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.