Aftrap Onroerend Erfgoedprijs 2021 Vlaanderen

“Waar u zich thuis voelt, daar zijn wij trots op”. Met die slagzin heeft de Vlaamse minister Matthias Diependaele (Onroerend Erfgoed) de zesde Onroerenderfgoedprijs gelanceerd.

Voor de editie 2021 wordt in Vlaanderen gezocht naar beschermd erfgoed dat in de regel niet toegankelijk is voor het grote publiek, zoals een woning, een school, een graftombe of een besloten tuin. Beheerders van dergelijke verborgen parels kunnen zich inschrijven tot en met 1 maart 2021 via www.onroerenderfgoedprijs.be.

Jaarlijks

De Onroerenderfgoedprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan beschermd erfgoed dat recent opviel door goed beheer. Het kan gaan om bouwkundig, landschappelijk en archeologisch erfgoed.

Zowel particulieren, openbare besturen als andere initiatiefnemers kunnen een project indienen. Uit alle deelnemers kiest de jury uiteindelijk drie laureaten. Een daarvan wordt in oktober uitgeroepen tot winnaar van de Onroerenderfgoedprijs 2021.

Prijzen

Elke laureaat ontvangt 2.500 euro. De winnaar krijgt daar bovenop nog eens 12.500 euro. Aan de wedstrijd is ook een publieksprijs gekoppeld, waarbij iedereen online kan stemmen op zijn favoriete laureaat. Aannemers en ontwerpers maken kans op een eervolle vermelding voor vakmanschap.

Voor meer informatie over de Onroerenderfgoedprijs surf je naar www.onroerenderfgoedprijs.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.