Slapen in oude Groninger kerken

Slapen in een kerk? Dat kan nu ook in Groningen. Heilige Nachten heeft in samenwerking met de Stichting Oude Groninger Kerken twee nieuwe locaties geopend: de kerken van Noordbroek en Den Ham.

Heilige Nachten is een ‘pop-up’ concept: zonder aantasting van de waarden van het gebouw, wordt in de kerk een sfeervolle ‘huiskamer’ gecreëerd waar mensen kunnen overnachten. “Voel de stilte, bewonder de prachtige ruimte, ervaar hoe het (maan)licht dat door de hoge spitsboogvensters schijnt tekeningen maakt in de kerk”, aldus de organisatie.

Stichting Oude Groninger Kerken

De Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) draagt in de noordelijke provincie zorg voor 97 kerken zodat dit bijzondere erfgoed behouden blijft voor de toekomst. Ook wil de stichting de belangstelling voor kerken vergroten.

Met Heilige Nachten kunnen mensen op een bijzondere manier genieten van het prachtige erfgoed. Enthousiaste vrijwilligers van beide kerken gaan het pop-up ‘hotel’ runnen.

Heilige Nachten

Heilige Nachten is een initiatief van Sanne Kiel en Jennemie Stoelhorst. De twee dames zijn al jaren actief in de erfgoedsector op het gebied van projectmanagement, marketing en evenementenorganisatie.

Hun opmerkelijke toevoeging aan het toerisme in Nederland, geeft iedereen de kans een nacht door te brengen in een bijzonder gebouw. Gasten die ’s nachts de hele kerk voor zichzelf hebben, dragen daarnaast bij aan het voortbestaan. Van de opbrengst vloeit 40 procent direct terug naar het iconische (soms leegstaande) gebouw en zijn verhalen.

Boeken

Er zijn slaapvoorzieningen voor twee personen aanwezig en er kan voor ontbijt gezorgd worden. Zie verder www.heiligenachten.nl.

Foto: Slapen in de kerk kan in Groningen nu ook in de SOGK-kerk van Noordbroek (foto Roman Robroek).

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.