Ga naar de inhoud

Stadsherstel Den Haag viert verjaardag met QR-schildjes

Stadsherstel Den Haag viert haar verjaardag op 19 januari steevast met een erfgoedevent. In dat kader worden dit jaar bij alle panden van de organisatie bij de voordeur schildjes met QR-codes aangebracht waardoor met een smartphone historische informatie afgelezen kan worden.

Oude Molstraat

De eerste jaarlijkse diësviering was waar Stadsherstel Den Haag haar geschiedenis begon: rondom de Oude Molstraat. Directeur Lilian Kusters bevestigde daar het eerste QR-bordje. Kusters: “QR staat voor Quick Response. Wie voor het pand staat, kan met de camera op zijn of haar mobiele telefoon direct meer informatie opvragen. Want de historische informatie die wij over onze panden beschikbaar hebben, delen wij graag”.

Meer info

Doordat de QR-codes doorlinken naar de website van Stadsherstel Den Haag, kunnen geïnteresseerden bovendien makkelijker meer te weten komen over het werk van de erfgoedorganisatie en haar voor verhuur beschikbare huizen en bedrijfsruimten bekijken. Alle Stadsherstelpanden zijn binnenkort voorzien van een schildje met QR code. Hier is ook een stadswandeling en een fietstocht te vinden langs ‘Haagse Parels’.

Foto: Directeur Lilian Kusters van Stadsherstel Den Haag bevestigt het eerste QR-bordje op de Oude Molstraat (foto Léontine Lamers).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.