Ga naar de inhoud

Stichting wil educatiecentrum Muur van Mussert

Met de aanwijzing van de Muur van Mussert

Met de aanwijzing van de Muur van Mussert in Lunteren tot rijksmonument is restauratie van het bouwwerk de volgende stap.

Een nieuw opgerichte stichting zet in op verwezenlijking van een educatiecentrum dat onderdeel moet gaan uitmaken van een route met herinneringslocaties uit de Tweede Wereldoorlog, eindigend bij Hotel de Wereld in Wageningen.

Bij notaris Sjirk Bijma van het kantoor VanPutten/Van Apeldoorn Notarissen is maandag 26 maart de akte gepasseerd van de Stichting Educatiecentrum de Goudsberg.

Doel

De stichting stelt zich ten doel het geven van voorlichting en educatie over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

Daarbij gaat het o.a. om het voorspel daarvan in het algemeen en de geschiedenis van de Nationaal Socialistische Beweging (NSB) als bron van nationalisme, extremisme, onverdraagzaamheid en anti-parlementarisme in het bijzonder. Een en ander rond en vanuit het voormalig Nationaal Tehuis van de NSB op de Goudsberg te Lunteren, ofwel de Muur van Mussert.

Foto: Vlnr Ronald Busser en Joost Roosendaal (bestuursleden), Heemschutdirecteur Karel Loeff (voorzitter), notaris Bijma, Ad van Liempt (bestuurslid), Jan Kijlstra (secretaris) en René van Heijningen (bestuurslid). Roderick Zoons, directeur van Recreatiecentrum de Goudsberg, is eveneens benoemd in het bestuur, maar ontbreekt wegens verblijf in het buitenland.