Stripboek over Oude Hollandse Waterlinie

In Gorinchem is het startsein gegeven voor de Vestingdriehoekdagen in mei 2022. Bij die gelegenheid is het stripboek Het Waterwapen, over de Oude Hollandse Waterlinie gelanceerd. Gedeputeerde Willy de Zoete (Cultuur en erfgoed) van de provincie Zuid-Holland nam het eerste exemplaar in ontvangst.

De Vestingdriehoek is een samenwerkingsverband tussen Gorinchem, Woudrichem, Zaltbommel, Fort Vuren en Slot Loevestein.

De Vestingdriehoekdagen zouden oorspronkelijk dit jaar plaatsvinden, een decennium na de eerste succesvolle editie. Maar door de coronacrisis is het evenement verschoven naar mei 2022.

Kleinschalige kick-off

Toch wilde de organisatie de aftrap voor de manifestatie niet stilletjes voorbij laten gaan. Daarom is gekozen voor een kleinschalige kick-off.

Wandelen, fietsen en varen in de Vestingdriehoek staan centraal. Bij diverse horecabedrijven was een Vestingdriehoek ontbijt to go verkrijgbaar. Als winactie waren bij ieder deelnemend bedrijf de eerste 10 ontbijtjes gratis.

Ook de verschillende bestuurders zijn de dag goed begonnen met een ontbijt to go. Het gezelschap wandelde aansluitend een stukje van het zogenoemde Waterlinieommetje Gorinchem.

Korte wandelroutes

Waterlinieommetjes zijn korte routes door de vestingsteden van de Oude Hollandse Waterlinie. Deelnemers lopen langs locaties waar de spannende historie nog altijd op veel plekken zichtbaar is. Zo ook in Gorinchem.

Bij aankomst in de Lingehaven overhandigde mede-initiatiefnemer Arjen Rijsdijk Het Waterwapen aan gedeputeerde De Zoete (ChristenUnie en SGP). De publicatie is een initiatief van de stichting Oude Hollandse Waterlinie in samenwerking met de provincie Zuid-Holland.

Eerbetoon

De uitgave, een eerbetoon aan het 350-jarig bestaan, neemt de lezer mee in de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie en de gebeurtenissen tijdens het Rampjaar 1672.

Het stripboek is geschreven door Ad Maas en geïllustreerd door Fred de Heij. Het boek kan worden ingekocht ten behoeve van verkoop in museumwinkels en is verkrijgbaar voor particulieren via oudehollandsewaterlinie.nl/boeken.

www.oudehollandsewaterlinie.nl

Foto: Gedeputeerde Willy de Zoete ontvangt het eerste exemplaar van stripboek Het Waterwapen (foto Ferry Verheij).

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.