Ga naar de inhoud

Tien recepten kandidaat voor Kasteelprijs 2024

De jury van de Kasteelprijs 2024 heeft haar Top Tien bekendgemaakt. De genomineerde recepten in het kader van de Dag van het Kasteel (thema Aan tafel!), variëren van kweeperentaart, chester cake en Indische stoof tot macaroni. Op 16 mei wordt duidelijk welk kasteel de prijs wint voor het beste recept.

Vanaf vandaag (maandag 12 februari) kan publiek stemmen op de Top Tien, geselecteerd door tv-chef London Loy, culinair historica Manon Henzen en voorzitter Nathalie van Verschuer van de Dag van het Kasteel.

De drie kastelen met de beste recepten ontvangen een geldbedrag. De hoofdprijs is 10.000 euro.

Genomineerden op een rij

De 10 genomineerde kasteelrecepten zijn Wortelpudding van Slot Zuylen (UT), Kweeperentaart van Museum Martena (FR), Perentaart met karamelsaus van Landhuis Oud-Amelisweerd (UT), Overheerlijke Aardappelkoek van Huis Sevenaer (GL), Marmelade van Kasteel Rosendael (GL), Chester Cake van Kasteel de Haar (UT), Macaroni van Kasteel Twickel (OV), Indische Stoof van Kasteel Cannenburgh (GL), Prestige Pie van Kasteeltuinen Arcen (LB) en Aardappelenpodding van Freaylemaborg (GR).

Stemmen tot en met 31 maart

Iedereen van 18 jaar en ouder kan tot en met 31 maart stemmen op zijn of haar favoriete kasteelrecept via www.Kasteelprijs.nl. Onder de stemmers wordt een overnachting inclusief diner verloot bij het kleinste kasteel van Nederland, Kasteeltje Hattem (LB). In april onderwerpt de jury de top drie met de meeste stemmen op locatie aan een proefondervindelijke test.

Thema

De Stichting Dag van het Kasteel verbindt de Kasteelprijs jaarlijks aan het thema van het landelijke evenement Dag van het Kasteel in het Pinksterweekeinde. Dit jaar is dat ‘Aan Tafel!’, waarbij eetcultuur van kastelen en buitenplaatsen centraal staat. In het kader daarvan is het thema van de Kasteelprijs ‘Het beste kasteelrecept van Nederland’. Zie voor meer informatie dagvanhetkasteel.nl/vriendenloterij-kasteelprijs-2024/.

Kasteelprijs 

In 2023 organiseerde Stichting Dag van het Kasteel dankzij een genereuze bijdrage van de VriendenLoterij voor het eerst de Kasteelprijs. Publiek, deelnemende kastelen en pers waren enthousiast over het concept. Destijds ging de prijs naar het meest romantische kasteel, Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. De Kasteelprijs is mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij.

Foto: Juryleden Kasteelprijs 2024. V.l.n.r. Manon Henzen, Nathalie van Verschuer en London Loy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.