Top drie Gouden Gelderse Roos 2019 publieks- en juryprijs

Op 2 oktober presenteerden tien genomineerden voor de Gouden Gelderse Roos 2019 juryprijs hun projecten in een korte pitch.

Sindsdien zijn nog drie projecten in de race. De stemperiode voor de publieksprijs sloot vrijdag 4 oktober. Ook hier maken nog drie projecten kans op een award.

Onder de indruk

 De jury, bestaand uit gedeputeerde Peter Drenth (vertegenwoordigd door Petra Heeren), Peter Deurloo, Ella Kok-Majewska, Patrick Timmermans en Marc Wingens was onder de indruk van de presentaties, het enthousiasme en de bevlogenheid van de erfgoedorganisaties.

De keuze was volgens de organisatie moeilijk, maar de jury kwam uiteindelijk tot een top drie. In alfabetische volgorde:

  • Museumwoningen Arnhem – Volkshuisvesting Arnhem;
  • Natuurpark Kronenkamp – Stichting Natuurpark Kronenkamp Neede;
  • Sky of Hope / WO2- en Vliegeniersmuseum –   Stichting EGVL Vuren.

Top drie publieksprijs

Tijdens de stemperiode van ruim twee maanden voor de publieksprijs zijn 5.156 stemmen uitgebracht.

Het aantal stemmen per ingezonden project is op 23 september voor de laatste keer op de website van Erfgoed Gelderland gepubliceerd. Sindsdien is nog volop gestemd. Het is dus nog spannend wie de uiteindelijke prijswinnaar is.

De drie projecten die doorgaan voor de publieksprijs zijn:

  •  Grote Werken, de historie van Maas en Waal komt tot leven – Agora Theater Druten;
  • Natuurpark Kronenkamp – Stichting Natuurpark Kronenkamp Neede;
  • Vischafslag Harderwijk- Stichting Vischafslag Harderwijk.

Uitreiking

De winnaar ontvangt een geldbedrag van 1.000 euro en een fysieke prijs, die hij/zij mag behouden en uitdragen. De uitreiking is voorzien tijdens de Gelderse Landdag op 15 november in Theater De Lindenberg te Nijmegen. Bijwonen? Klik op gelderselanddag.nl

De Gouden Gelderse Roos is er voor erfgoedprojecten en activiteiten met impact. De organisatie staat voor Samen Verleden Toekomst Geven. Om dat credo kracht bij te zetten heeft Erfgoed Gelderland in 2017 de tweejaarlijkse prijs ingesteld. Doel is een podium te bieden voor inspirerende erfgoedprojecten met betrekking tot de geschiedenis van Gelderland.

Foto: Compilatie van de top drie projecten voor de jury- en publieksprijs van de Gouden Gelderse Roos 2019.