Ga naar de inhoud

Tsjechië verwelkomt 7e congres Iconic Houses

Het zevende internationale congres van de wereldwijde organisatie Iconic Houses vindt plaats in Tsjechië van 22 tot en met 26 mei 2023. Voor liefhebbers van moderne architectuur is er gelijktijdig een reisprogramma naar klassiekers als Villa Müller en Villa Tugendhat en nieuwe museumwoningen van de Tsjechische avant-garde waaronder Vila Volman.

In totaal 16 meesterwerken en verborgen parels worden bezocht in Praag, Pilsen en Brno. Zij geven een prachtig inzicht in de ontwikkeling van het Tsjechische woonhuis in de twintigste eeuw en de evolutie van de traditionele volksarchitectuur naar het modernisme van de Internationale Stijl.

Iedereen met passie voor avant-garde woonhuizen uit de 20e eeuw kan deelnemen aan lezingen, recepties en door experts gegeven rondleidingen. Een post-conference excursie (van 27 tot en met 30 mei) laat in Wenen twee nieuwe museumwoningen zien: Villa Beer van Stefan Frank en Margarete Schütte-Lihotzky’s voormalige appartement. De excursie sluit af met een tweedaags programma rond architect Jože Plečnik in Ljubljana (Slovenië).

Magazine MONUMENTAAL presenteert in zijn eerste editie van 2023, verschijning vanaf vrijdag 10 februari, een rijk geïllustreerde reportage.

Foto: Vila Volman, Karel Janů en Jiří Štursa, Čelákovice, Tsjechië, 1939.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.