Ga naar de inhoud

Vijftien mille nodig voor nieuwe fokken molen Nooit Gedacht

Wethouder Coby Pennings van Zutphen geeft op 18 augustus bij molen Nooit Gedacht in Warnsveld het startsein voor een geldwervingsactie om de maalinrichting aan nieuwe fokken te helpen. Zij doet dat door symbolisch de eerste bouten los te draaien van de huidige ernstig aangetaste fokken, die aansluitend door een molenmaker worden verwijderd. Voor productie en plaatsing van de nieuwe fokken is 15.000 euro nodig.

Fokken zijn de gebogen houten profielen aan de roeden die de wieken meer trekkracht te geven. Vervanging ervan bij de molen in Warnsveld is dringend nodig. Grote delen zijn verrot en metalen strips voorkomen dat er stukken losschieten. Hoofdmolenaar Dirk-Jan Abelskamp en zijn collega’s kunnen daardoor Nooit Gedacht niet verantwoord laten draaien en malen.

De Hollandsche Molen, eigenaar van het bouwwerk, zamelt daarom in samenwerking met de gemeente Zutphen en vrijwilligers van de molen geld in onder inwoners van Warnsveld en Zutphen en omgeving. Ook de Stichting Open Monumentendag Zutphen is er nauw bij betrokken.

De komende weken en tijdens de Open Monumentendag (OMD) op 9 en 10 september wordt de actie Help de Nooit Gedacht aan nieuwe fokken! onder meer via flyers en posters onder de aandacht gebracht.

Geld doneren kan bij de molen of via molenfonds.nl. Tijdens Open Monumentendag is dat ook mogelijk bij de OMD-stand in de Burgerzaal aan de Lange Hofstraat 4 in Zutphen.