Vlaanderen: 67 miljoen voor renovatie opera Gent

Vlaanderen maakt de komende jaren 67 miljoen euro vrij voor de ambitieuze renovatiewerken aan het Gentse operagebouw. Dat heeft Vlaams minister van Erfgoed, Matthias Diependaele (N-VA) bekend gemaakt. Het hele project kost in totaal dubbel zoveel; ook de stad Gent draagt een deel van de lasten.

Vanaf 2024 wordt het operagebouw omgevormd tot een nieuw hedendaags centrum voor muziek en podiumkunsten. Het Britse architectenbureau, dat de ontwerpwedstrijd won, kan beginnen met de voorbereiding van de werkzaamheden, nu het financiële plaatje rond is.

Bewuste investering

De Vlaamse regering benadrukt dat de investering bewust gemaakt wordt in economisch moeilijke tijden.

“Als overheid hebben we net nu, in deze onzekere en barre periode, de verantwoordelijkheid ook in dergelijke grote projecten te stappen. Ze bieden werkgelegenheid in sectoren die onder vuur liggen”, verklaart minister Diependaele. “Een modern operagebouw kan op termijn bovendien veel toeristen naar Vlaanderen lokken”.

De stad Gent koopt onder meer een gebouw van het oude vredegerecht om mee op te nemen in het renovatieproject. De werken beginnen in 2024 en moeten vier jaar later zijn voltooid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.