Ga naar de inhoud

Van Vollenhoven opent in Kasteel Ruurlo 2e vestiging Museum MORE

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven opent vrijdag 23 juni in Kasteel Ruurlo een tweede vestiging van Museum MORE. Deze locatie toont straks werk en leven van de Amsterdamse schilder Carel Willink (1900-1983), de koele grootmeester van het neorealisme.

Kunstverzamelaars Hans en Monique Melchers openden in 2015 in het vroegere gemeentehuis van Gorssel het eerste onderkomen van MORE, waar zij hun verzameling modern realisme onderbrachten.

Besloten werd vervolgens een tweede locatie te openen in Kasteel Ruurlo, een monumentaal decor voor de Willink-collectie. De Melchersen wensen daarmee een bijdrage te leveren aan het toegankelijk maken van nationaal erfgoed en het bevorderen van de waardering voor het oeuvre van de gevierde kunstschilder.

De keuze om beide museumlocaties in de Achterhoek te huisvesten is omdat Hans en Monique Melchers naar eigen zeggen iets terug willen doen voor de streek waar zij met veel plezier wonen.

Kasteel Ruurlo en het omliggende landschapspark zijn volledig gerestaureerd. Onder anderen architect Cor Bouwstra, couturier Ronald Kolk en architect Hans van Heeswijk zijn ingeschakeld om vijf eeuwen bouwgeschiedenis te combineren met moderne architectuur.

Museum MORE in Kasteel Ruurlo is voor publiek toegankelijk vanaf dinsdag 27 juni.