Voor dagdromers en reislustigen

Reizen voelt vanwege corona voor menigeen als een herinnering of iets in de verre toekomst. Velen pakken hun fotoboeken er weer even bij. Mocht dat onvoldoende zijn heeft Holidu, zoekmachine voor vakantiehuizen, acht live streams over de hele wereld bij elkaar gebracht.

Het bedrijf, gevestigd in München, neemt liefhebbers mee langs panda’s in China, surfers op Hawaï en voetgangers op de levendige Shibuya Crossing in Tokio – zonder dat een paspoort vereist is.

Panda’s

Een live stream van Happiness Village Baby Panda Park in China geeft de bezoeker een kijkje in een dag uit het leven van deze vaak vermakelijke wezens met hun ronde lichamen en donzige zwart-witte vacht. De baby panda’s brengen hun dagen door met koprollen op de grond en klimmen onhandig door de bomen.

https://explore.org/livecams/panda-bears/happiness-village-baby-panda-park

Puppy ogen in Maryland

Vaak wordt gezegd dat hondeneigenaren de winnaars zijn in tijden van lockdown, omdat ze constant een harige vriend hebben om mee te knuffelen, terwijl de menselijke interactie beperkt is. Het is niet helemaal hetzelfde, maar het bekijken van een live stream van deze puppies behoort tot het beste wat Holidu kan bieden. Warrior Canine Connection in Maryland, USA, heeft een reeks camera’s opgesteld in verschillende kamers in haar centrum.

https://explore.org/livecams/dog-bless-you/service-puppy-cam

Vissende bruine beren in Alaska

In Brooks Falls in Katmai National Park, Alaska, blijft de zalm uit het water springen. Men kan er getuige zijn van bruine beren die hun lunch vangen. Een ervaring die weinigen zullen hebben gehad. De camera’s laten de kijker in hoge resolutie dicht bij van de natuur genieten.

https://explore.org/livecams/brown-bears/brown-bear-salmon-cam-brooks-falls

Zeekoeien in Florida

Zeekoeien worden ook wel ‘vriendelijke reuzen’ genoemd vanwege hun trage tempo en hun aantrekkingskracht op menselijke activiteit. Een camera in Homosassa Springs Wildlife State Park geeft een inkijk in de onderwaterwereld van de West-Indische Manatee. De opvang biedt zorg en veiligheid aan zeekoeien met verwondingen of ziekten waardoor ze niet in het wild kunnen overleven.

 

 

Shibuya Crossing, Tokio

De Shibuya Crossing staat bekend als de drukste oversteekplek ter wereld. Het kruispunt ziet dagelijks gemiddeld 2,4 miljoen mensen oversteken, wat neerkomt op een golf van ongeveer 2.500 voetgangers telkens als de lichten rood worden.

Niet precies waar men anno nu vanwege social distance wil zijn, dus het bekijken van de ongelooflijke ‘scramble’ vanuit huis is de perfecte manier om te genieten van een van de meest iconische attracties van Tokio.

 

 

Surfers bij Hawaï

Voor sensatiezoekers gaan we naar de kustlijn van Hawaï om te kijken hoe dappere surfers de golven trotseren. Pipeline in Oahu wordt regelmatig genoemd als de nummer één bestemming wereldwijd om te surfen.

https://explore.org/livecams/zen-den/hawaii-pipeline-cam

Op safari in Zuid-Afrika

Velen dromen ervan de khaki outfit aan te trekken, een verrekijker om de nek te hangen en op weg te gaan naar de ultieme safari ervaring. Dat zal voorlopig niet gebeuren, maar dankzij WildEarth krijgt eenieder de op een na beste aanbieding.

Met de ambitie alle kijkers een authentieke ervaring in de natuur te bieden, zijn haar virtuele safari tours interactief en worden ze gehost door deskundige rangers die de liefhebbers door de tour heen praten en hun kennis over de geweldige dieren delen. Olifanten, luipaarden, leeuwen, cheeta’s, nijlpaarden en vele anderen staan te wachten.

https://www.youtube.com/channel/UCV6HJBZD_hZcIX9JVJ3dCXQ

Kathedraal Milaan

Milaan behoort tot de meest bezochte bestemmingen in Europa, met 8,81 miljoen toeristen in 2017. De bouw van de kathedraal Duomo di Milano (foto) heeft bijna zes eeuwen geduurd. Dat begon in 1386, de laatste details zijn in 1965 afgewerkt.

Het fenomenale bouwwerk is de op een na grootste kathedraal ter wereld. Helaas is een bezoekje aan deze architectonische schoonheid op dit moment geen optie.

https://www.skylinewebcams.com/en/webcam/italia/lombardia/milano/duomo-milano.html

www.holidu.nl en www.bookiply.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.