Ga naar de inhoud

Voormalig hoofdkantoor Koninklijke Luchtmacht in Den Haag te koop

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het voormalige hoofdkantoor van de Koninklijke Luchtmacht te Den Haag te koop gezet. Het gaat om twee kantoorpanden van samen 41.740 vierkante meter vloeroppervlak, op een terrein van 2,4 hectare. Kopers die de gebouwen of het terrein een nieuwe bestemming willen geven, kunnen tot 11 mei een bod uitbrengen.

Tot halverwege 2013 zat Defensie in de panden op het bedrijventerrein de Binckhorst, langs de Trekvliet. Toen het complex leeg kwam, viel het door de economische crisis niet te verkopen. De gemeente Den Haag moest plannen afblazen om de Binckhorst in te richten als nieuwe wijk met woningen en bedrijven.

Om verloedering van het kantoorcomplex en beheerskosten te voorkomen, kwamen er tijdelijk organisaties en bedrijven in op het gebied van dans, muziek, sport en beweging onder de naam MOOOF.

Nieuwe kans

Inmiddels heeft de gemeente Den Haag nieuwe plannen met de Binckhorst. Wonen staat in de toekomst van de nieuwe wijk centraal. Langs de Trekvliet komt een gebied voor wonen, werken en recreëren. Het ligt vlakbij de NS-stations Centraal Station en Hollands Spoor en langs de Utrechtse Baan (A12). Met de komst van de Rotterdamse Baan wordt het gebied beter bereikbaar. De bouw en de inrichting van de wijk zal in fases plaatsvinden tussen 2017 en 2021.

Verkoopprocedure

Half maart komt Den Haag met een nota uitgangspunten. Daarin staat wat er met de locatie van het complex kan en mag gebeuren. Mogelijke kopers kunnen zich tot 13 april melden. Zij moeten aantonen dat zij ervaring hebben met projecten van soortgelijke complexiteit, aard en omvang. Vervolgens kunnen geïnteresseerde partijen tot 11 mei een bod doen om de panden met het terrein te kopen.

Meer informatie op www.biedboek.nl.