Ga naar de inhoud

Wolters Deventer wint Schildersvakprijs en Publieksprijs 2016

het-loo-voor-website

Schildersbedrijf Wolters uit Deventer heeft de Schildersvakprijs 2016 in de categorie onderhoud gewonnen. Ook sleepte Wolters de publieksprijs in de wacht.

Het in monumentaal onderhoud gespecialiseerde familiebedrijf won de in vakkringen gewilde award voor zijn prestatie bij de renovatie van Het Loo (foto) te Apeldoorn, het voormalige koninklijk paleis, thans nationaal museum. Het omvangrijke project vergde ruim 40.000 manuren.

In fasen

In vijf jaar voerde Wolters fasegewijs onderhoud uit aan alle gevels: van dekkend schilderwerk hout en dekkend schilderwerk metaal tot verguldwerk en van muurverfwerk, beglazing tot houtrotherstel. Diverse gevels zijn in hun geheel voorzien van een nieuw verfsysteem.

In totaal ging het om 11.250 vierkante meter steigerwerk, circa 22 kilometer schilderwerk aan ramen en kozijnen, het vervangen van 4.000 ruitjes, circa 6.800 meter stopverfwerk en 750 boekjes bladgoud.

Flexibel en professioneel

De deuren van Paleis het Loo bleven gedurende het enorme karwei open. Dus de talrijke bezoekers konden gewoon naar binnen.

Dat vergde volgens Gert-Jan Wolters, die samen met broer Hans de directie voert, van het personeel van het schildersonderhoudbedrijf flexibiliteit en een professionele houding. “Het winnen van de prijs is een absolute bekroning op ons werk. Dat ook het publiek massaal op ons heeft gestemd, maakt ons dubbel trots”.

Het 80 jaar oude Wolters (100 werknemers) heeft op het ogenblik o.a. in uitvoering Amsterdamse school museum Het Schip in Amsterdam, Bronbeek te Arnhem, herensociëteit De Hereeniging in Deventer en de glasvervanging van de complete kap van de  Haagse passage te Den Haag. Binnenkort wordt bovendien een begin gemaakt  met de restauratie van het Vater-Muller orgel in de Oude Kerk te Amsterdam en in de loop van 2017 met het hele  interieur van de Westerkerk, eveneens in Amsterdam.

%d