Ga naar de inhoud

Yvonne van der Brugge DG Rijksvastgoedbedrijf

Yvonne van der Brugge-Wolring wordt directeur-generaal (DG) Vastgoed en Bedrijfsvoering Rijk bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en daarmee directeur-generaal Rijksvastgoedbedrijf. De benoeming gaat in op 15 april 2023.

Gezamenlijk

Van der Brugge-Wolring ziet uit naar haar nieuwe baan. “De mooiste vastgoedportefeuille van Nederland goed onderhouden en doorontwikkelen naar de eisen van nu. Gecombineerd met inzet van deze portefeuille voor grote maatschappelijke opgaves. Dat is de taak waar het Rijksvastgoedbedrijf voor staat. Zo’n opgave kun je alleen maar gezamenlijk oppakken, met collega’s, stakeholders en de markt. Met een achtergrond en opleiding in bouw en vastgoed en al opgedane ervaring bij het RVB zet ik mij daar graag voor in”.

Volgens Maarten Schurink, secretaris-generaal ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, heeft Van der Brugge de juiste kwaliteiten en ervaring in huis om haar werk succesvol te doen. “Door diverse eerdere functies in bouw en vastgoed en project- en gebiedsontwikkeling weet ze als geen ander wat in de sector speelt. Tegelijk heeft ze de afgelopen jaren rijks- en overheidsbrede ervaring opgedaan bij Logius”.

Meerdere opgaven

De DG Vastgoed en Bedrijfsvoering Rijk heeft meerdere opgaven, zoals verduurzaming van het Rijksvastgoed en het helpen bij maatschappelijke opgaven zoals woningbouw, huisvesting van aandachtsgroepen, opvang vluchtelingen, opwekking duurzame energie en oplossingen in het stikstofdomein.

Foto: Yvonne van der Brugge-Wolring studeerde Bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.