Dag van het Kasteel gaat digitaal

De Dag van het Kasteel op Tweede Pinksterdag (1 juni) gaat digitaal. Het eerder aangekondigde landelijke publieksprogramma komt te vervallen omdat openstellingen vanwege de coronacrisis niet mogelijk zijn. Daarom krijgt de Dag van het Kasteel dit jaar een andere vorm. www.dagvanhetkasteel.nl wordt het digitaal communicatie- en ontmoetingspunt.

Op de Dag van het Kasteel vraagt de Nederlandse Kastelenstichting (NKS) traditiegetrouw extra aandacht voor kastelen en buitenplaatsen en worden de prachtige verhalen van deze monumenten aan zoveel mogelijk mensen verteld.

Thema dit jaar is Bezet & Bevrijd: kastelen en buitenplaatsen in 1940-’45. Hiermee laat de NKS zien wat er allemaal gebeurde op en met kastelen en buitenplaatsen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Alternatieve ervaring

Gegeven de omstandigheden brengt de NKS nu op www.dagvanhetkasteel.nl alle verhalen en informatie samen zodat het publiek ze op 1 juni kan bekijken, beluisteren, lezen en beleven.

Projectleider Janneke van Dijk: “De programma’s onthullende verhalen, verboden muziek en archeotrail zullen op alternatieve wijze via de website te ervaren zijn in de vorm van filmopnames, podcasts, mini-essays en smartphone-fietstochten. Dus houdt www.dagvanhetkasteel.nl en onze sociale media-kanalen in de gaten”.

Foto: Huize Bellinckhof in Almelo was een van de locaties waar een muziekprogramma stond gepland (foto Merel Spithoven).

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Dag van het Kasteel gaat digitaal

  1. Goed zeg digitaal dan bereik je nog meer mensen. Vooral nu het over vrijheid gaat.

  2. Het Dag van het Kasteel team werkt elke dag hard aan Dag van het Kasteel digitaal. Volgende week gaat de nieuwe website met de verhalen online.
    Ook in de laatste Monumentaal Magazine kregen wij een podium met een artikel over Verboden Muziek: muziek op buitenplaatsen tijdens WOII.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.