Vier kandidaten Molenprijs 2020

Vier molens nemen het tegen elkaar op om de Molenprijs 2020 ter waarde van 75.000 euro in de wacht te slepen. Met dat bedrag kan voor de eigenaar een droom uitkomen.

De uitdaging voor de kandidaten is zoveel mogelijk stemmen te verwerven. De winnaar gaat met de hoofdprijs naar huis, de andere drie molens krijgen het aantal ontvangen stemmen uitgekeerd in euro’s. Elke stem levert dus geld op. Stemmen kan vanaf woensdag 9 september (10.00 uur) tot donderdag 1 oktober 2020 (12.00 uur) via molenprijs.nl

Plannen genomineerden

1. Watermolen Quadenoord in Renkum (Gelderland)

“Restauratie van de watermolen is een lang gekoesterde wens van de familie en de hele omgeving”, zegt Anja Koker. “We willen de geschiedenis repareren”, vult rentmeester John Smits aan. “Zodra de Quadenoord in Renkum weer in bedrijf is, zal door vrijwilligers uitleg worden gegeven over de bijzondere geschiedenis van de in totaal negen watermolens die het beekdal rijk is geweest”.

2. Molen De Rat in IJlst (Friesland)

“Zonder molenaars en vrijwilligers staat letterlijk alles stil”, weet molenaar Simon. “Om dat te voorkomen is het nodig liefhebbers enthousiast te maken voor het vak, om mensen op te leiden. Molen De Rat in IJlst wil opleidingscentrum zijn, ook voor de toekomst”.

3. Molen Ceres in Bovenkarspel (Noord-Holland)

“Geef Ceres weer wind in de zeilen, is onze slogan”, betoogt molenaar Johan Ooijevaar. In de nacht van oud op nieuw 2019-20 is de meelmolen in Bovenkarspel-Broekerhaven naar alle waarschijnlijkheid door vuurwerk gedeeltelijk in vlammen opgegaan. Ooijevaar: “Voordat de molen weer herkenbaar in volle glorie te bewonderen is, zijn we anderhalf á twee jaar verder”.

4. Molen De Hoop in Almelo (Overijssel)

“Met de bouw van een nieuwe molenschuur bij molen De Hoop willen we in onze wijk van Almelo een belangrijke sociale functie krijgen”, zegt Gerard Pigge. “We hebben grootse plannen. In de schuur hopen we nog meer mensen te kunnen opleiden tot molenaar, meer bezoekers te ontvangen en de winkel te vergroten”.

Stemmen

Via molenprijs.nl kan iedereen (vanaf 18 jaar) stemmen. Meeste stemmen gelden. Vrijdag 9 oktober 2020 wordt de winnaar bekend gemaakt.

Foto: De door vuur aangetaste molen Ceres in Bovenkarspel (foto Wim Giebels).

2 thoughts on “Vier kandidaten Molenprijs 2020

  1. Beste meneer of mevrouw Tijburg,

    Mede dankzij uw stem hebben we de Molenprijs 2020 gewonnen à € 75.000,–! Met dank voor uw stem!

    Bart Slooten, secr. Stichting De Westfriese Molens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.